OPENING (Omslag Facebook-evenement).png

Donderdag 11   november vanaf 13u.11

Koninklijke Stadscarnavalsvereniging Orde van de Commeduur wil u, uw familie en vrienden van harte uitnodigen op

de "Elfde van den Elfde" - de officiële opening van het 52ste carnavalsseizoen van Sintruin

met de grote vraag: wie worden de nieuwe Stadsprinsen van Groot Sint-Truiden 2022?
 

Verzamelen geblazen om 13u.11 aan Café Hemingway's (Speelhoflaan 2)! Daar start om 14u.11 een kroegentocht met onder meer de Sint-Truidense carnavalsverenigingen en sympathisanten, langs enkele carnavalsminnende cafés van ons stadscentrum.

Traditioneel gaan we van start met een Gebedsviering in het Sintruins dialect. Omstreeks 18u.00 komen we samen aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk (Grote Markt) alwaar Diaken Ivo Dams stipt om 18u.11 de gebedsviering zal voorgaan onder muzikale begeleiding van tenor Christophe Elen en Ere-stadsbeiaardier Noël Reynders. 

 

Omstreeks 19u.11 "het moment suprême" op de Groenmarkt van onze Trudostad. Daar staan de Elf Latsjanen klaar om voor de 39ste keer te zullen worden ontstoken door onze uittredende Stadsprinsen Carnaval; Gert I° en Amelie I°. Nadien volgt het onverbiddelijke afscheid van onze carnavalssoevereinen van het jaar 2020/21 en worden zij plechtig ontdaan van hun tekenen van macht via een abdicatie en maken plaats voor de Stadsprinsen Carnaval voor het jaar 2022.

 

Met stunts die verwijzen naar de hobby’s en interesses van onze nieuwe Stadsprinsen, worden de tot dan nog grote onbekenden naar het podium gehaald. Daar krijgen we eindelijk een antwoord op de vraag: wie worden de nieuwe Stadsprinsen van Groot Sint-Truiden 2022? Na de intronisatie volgt de installatie en verkrijgen zij van de zittende macht van het Sint-Truidense stadsbestuur, het Koninklijk Stedelijk Feestcomité en de Orde van de Commeduur de uiterlijke symbolen die hun tot Stadsprins en Stadsjeugdprins(es) kronen. 

 

Vervolgens wordt iedereen uitgenodigd in de Academiezaal, de mooiste zaal van Haspengouw. Daar zal de Acadekomische Zitting plaatsvinden met de Maidenspeeches van de nieuwe Stadsprinsen samen met hun lijfliedjes, toespraken van de gestelde (carnavals)lichamen, de voorstelling van het nieuwe Carnavalissimaliedje en dit alles onder muzikale begeleiding van Hofkapel De Oppenheimers en uiteraard, vol van Sintruinse traditie.

 

Na de Acadekomische Zitting is er voor alle aanwezigen een toostmoment op de nieuwe Stadsprinsen en volgt er een Prinsenbal met DJ Robby in de Foyer van de Academiezaal.

 

De toegang op al deze activiteiten is volledig gratis. 

AANDACHT!

Voor publieke evenementen stelt de federale regering het gebruik van het Covid Safe Ticket voor. Bij gebruik van het Covid Safe Ticket vervalt de mondmaskerplicht, al is het aangeraden op drukke plaatsen het mondmasker te dragen.

 • De Koninklijke Orde van de Commeduur zal op de Elfde van den Elfde beroep doen op stewards om je Covid Safe Ticket te scannen en je identiteit te bevestigen aan de hand van je identiteitskaart. Breng deze dus zeker mee naar het event.

  • Dit kan al vanaf 13u.00 tijdens de Kroegentocht, om later op de avond wachtrijen te vermijden.

 • Geeft je scan je de toelating om evenementen bij te wonen, dan krijg je een niet-doorgeefbaar polsbandje.

  • Met dit polsbandje heb je de vrije toegang tot de Gebedsviering, de Opening op de Groenmarkt, de Proclamatie in de Academiezaal en het Prinsenbal in de Fwajee. 

  • Bezoekers die geen polsbandje hebben, worden gescand aan de OLV-Kerk om de gebedsviering bij te wonen of aan de Academiezaal om de Proclamatie bij te wonen. Diegene met een polsbandje worden uiteraard niet meer gescand en kunnen vlotter de locaties betreden.

 • Bezoekers die geen geldig bewijs kunnen voorleggen of weigeren om de QR-code te laten scannen, kunnen helaas de binnenfestiviteiten niet bijwonen. 

Deze regels zijn belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Zo word jij niet ziek of kan je niemand ziek maken. Dankjewel om ze te volgen. Samen stoppen we het coronavirus.

In een notendop: 

 • 13u.11 - Samenkomst kroegentocht doorheen het stadscentrum

 • 18u.11 - Gebedsviering in het Sintruins Dialect in de Onze-Lieve-Vrouwekerk

 • 19u.11 - Ontsteken der Elf Latsjanen, abdicatie Stadsprinselijke Hoogheden 2020/21 en intronisatie Stadsprinselijke Hoogheden 2022 op de Groenmarkt

 • 20u.11 - Acadekomische Zitting in de Academiezaal

 • 22u.11 - Prinsenbal in de Fwajee van de Academiezaal

 

Meer info

Koenraad Debruyn

info@raadvanelf.be

www.raadvanelf.be/elfdevandenelfde